luni, 1 martie 2021

Globurile de Aur 2021: ia perdeaua, neamule

Și-au fost și Globurile de Aur. Ediție desfășurată în spiritul anului care-a trecut și-al pandemiei care din nefericire încă nu s-a încheiat, cu protagoniștii în ținute de seară, dar cei mai mulți dintre ei aflându-se acasă, în fața camerei video. Din ce pot să-mi dau seama, pe covorul roșu nu au defilat decât prezentatorii și câțiva invitați. 


Mai întâi, să zic două vorbe despre unele dintre premii. M-am bucurat pentru statueta obținută de ”The Crown” (”Cel mai bun serial-dramă”), pentru Emma Corrin (cea care-o interpretează pe Lady Diana și și-a adjudecat trofeul, cel dintâi din carieră) și pentru Anya-Taylor Joy (interpreta rolului principal din ”Queen's Gambit", care-a și câștigat de altfel pentru cea mai bună miniserie). M-a emoționat Olivia Colman, de asemenea nominalizată, a cărei reacție a fost o explozie de bucurie în momentul anunțării Emmei Corrin ca fiind câștigătoare (ea însăși având 3 Globuri de Aur în palmares până acum, de altfel). Și n-am înțeles de ce-a câștigat Gillian Anderson pentru rolul lui Margaret Thatcher. Poate i-au dat premiul din recunoștință că nu ne-a căpiat cu vocea aia im-po-si-bi-lăăăăă (😏) decât un sezon. 

Ok, ok, sunt rea. Dar asta nu era decât încălzirea, stați așa să-mi iau avânt. Nu de alta, dar după ce-am văzut o bună parte dintre ținute, am ajuns la concluzia că foarte multe dintre actrițe și-au cusut rochiile singure. Acasă. Din resturi de perdele, cuverturi și mușamale. Eventual aduse din pod.

Una singură mi-a plăcut și v-o arăt la sfârșit. Mai întâi, haideți să forfecăm năprasnic. 

Încep cu Rosamund Pike, care sigur nu mai are perdele acasă. 

La drept vorbind, sper că totuși n-avea perdele din voal roșu. Masa aia de voal învălătucit e ceva de nedescris. A asortat bocanci militărești și păr lins. Opriți Internetul, vreau să cobor la prima. 

În conceperea ținutei cu vălătuci s-a consultat probabil cu Nicola Coughlan (nu știu cine e, înțeleg că joacă în ”Bridgerton”, pe care nu l-am văzut și nici nu intenționez prea curând; am multe alte chestii incomparabil mai tentante care stau la rând). Nicola e un coșmar ambulant, scufundat în voal galben.

Lumea fină și educată într-ale modei (ceea ce eu n-o să fiu în viața asta) zice că ținuta a fost aleasă în concordanță cu rolul ei din ”Bridgerton”. Pentru mine ăsta nu e decât încă un motiv să mă țin departe de serialul ăla, care-s o nestilată în capul meu și nu-mi plac vălătucii de voal 🙄

S-a dat atacul la cuverturi în casa doamnei Maya Rudolph.


Sincer, dacă tot te-ai regăsit printre puținii care-au pășit pe covorul roșu, puteai și tu să lași în pace cuverturile celea din creton (habar n-am ce material este, dar cuvântul ”creton” s-a ițit practic de la sine când m-am uitat la poza asta). Și-au telefonat și doamnele de la Cooperativa Motocelul Fleșcăit. Mi-au zis să-ți transmit că-și vor țesătura înapoi. Nesmintit.

Intenția (declarată) a Emmei Corrin a fost de a-l imita pe Pierrot. 


Nu știu ce să zic. Nu e groaznică în sensul celor de mai sus, dar e... ciudată. Din punctul meu de vedere, nepotrivită. Expresia ”cutărică arată ca un clovn” tocmai a căpătat noi valențe.

Mi-e tare simpatică Anya Taylor-Joy, dar sincer, chiar nu cred că era cazul să crâmpoțească și ea draperiile. 

Culoarea este foarte frumoasă, dar modelul... mon Dior! (Da, e de la Dior. Și ce-i cu asta? Doar am stabilit că-s lipsită de speranță în ceea ce privește stilul). Iar coafura aia blond-alburie și linsă îi dă un aer de parc-ar juca rolul principal în ”Dama cu Camelii”. Și nu cred că asta i-a fost intenția.

Încă două și-am scăpat, haidem cu talent. 

Andra Day n-a mai avut perdele, așa că s-a îmbrăcat cu un năvod. 

Și-n partea de jos a găsit de cuviință să se învălătucească și ea un pic în voal. Vă spun, fetele astea au organizat o șezătoare și și-au croit împreună vălătucii.

Nu cred că vreau să știu ce-a vrut să facă Bryce Dallas Howard. Suspectez că dădea probe pentru rolul Omului de Tinichea 🧐 (sau pentru nevastă-sa, mă rog). În orice caz, pare c-a intrat o mușama solemnă în rochia aia.

Dacă ați rezistat până aici, să vă arăt și ceva frumos. Una dintre cele mai reușite ținute, în opinia mea. 


Rochia Louis Vuitton, coafură, machiaj, accesorii - toate sunt desăvârșite. Nicole Kidman este adepta ținutelor clasice și de cele mai multe ori a făcut alegeri foarte bune. Personal, o găsesc încântătoare.

Cam atât de la aceste Globuri de Aur. Poate ne recitim la Oscar (din ce și-or face rochii doamnele de mai sus? Or mai avea perdele și cuverturi de ciopârțit? Asta mă-ntreb eu acuma).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Delicioasa cronica...ca intotdeauna :-)
Laura

Greta spunea...

Mulțumesc, Laura, mă bucur tare mult că ți-a plăcut :)