duminică, 7 martie 2021

Români, priorități, farafastâcuri

România începe să se ”baricadeze” din nou, puțin câte puțin: București, Timișoara și probabil vor urma și alte orașe. Numărul îmbolnăvirilor este în creștere (deloc surprinzător, dacă ne gândim la câți poartă masca la mișto și fentează regulile doar pentru că de ce nu; las' că le respectă alții, își spun ei, doar că și acești ”alții” gândesc la fel și iote rezultatul), crește și numărul celor în stare gravă, se tot vorbește de al treilea val (cauzat de tulpine de diferite soiuri - ba africană, ba britanică, ba naiba s-o pieptene - care-a pus în cap multe țări europene)... și românii mi ți se jelesc cu foc, din ce motiv, oare? 

Se-nchid teatrele! Nu ne mai putem culturaliza! Săriți! 😳😳😳

Oameni buni, vă dau cuvântul meu că nu pricep. Unde naiba e instinctul de supraviețuire? Logic și firesc ar fi ca-n situația asta să-ți faci griji pentru tine și pentru ai tăi, nu să te smiorcăi că tu vrei cultură, ești însetat și - vorba unui personaj din ”Cei trei mușchetari” - te arde la lingurea foamea spiritului și nu te poți hrăni decât la teatru. In all fairness, prioritatea este să supraviețuim, după capul meu cel puțin... 🙄 Iar mijloace de culturalizare există și în afara teatrului.

De fapt, de ce mă mir. Virusul știe că ar fi în ilegalitate dacă ar îmbolnăvi oamenii, așa că și-a băgat mințile-n cap. Azi au ieșit în jur de 1.000 de aiuriți la protest în București și printre alte nerozii, voilà de vedeți ce afiș aveau.... 

Ce să mai și zici, vorba aia. E lege fundamentală, dom'le. Nu te pui. De fapt nu m-aș mira dacă s-ar ajunge la concluzia că virusul încalcă prevederile Constituției 🧐

Altfel, în Germania vaccinarea înaintează cu viteza melcului mahmur, mesajele autorităților sunt pe alocuri contradictorii, vrem să testăm gratuit populația de două ori pe lună dar nu au comandat nici a zecea parte din necesarul de teste, ne relaxăm dar totuși să nu ne relaxăm prea mult, o poezie, ce să mai discutăm. 

Da' cel puțin am fost la coafor.

3 comentarii:

Anonim spunea...

La noi în Cluj se respectă măsurile, cu mult mai multă strictețe decât în alte orașe (zic și din experiență, și din relatarea cunoștințelor). Se poartă masca (văd chiar și la copiii foarte mici), se închid terasele la timp, cine face petrecere se trezește cu poliția la ușă etc. Dar permanent suntem pe scenariu roșu, că numărul îmbolnăvirilor nu scade. Ce-i drept, se și testeaza mai mult decât altundeva, dar și rata vindecărilor și cea a persoanelor vaccinate e mai mare.

Sincer nu mai știu ce ar putea să facă mai bine orașul asta. Ar putea se ne pună în carantină, dar pentru cât timp? Fiindcă în momentul în care scad cifrele și ieșim din carantină, după câteva săptămâni tot la scenariul roșu o să fim.

Nu mă aștept să ai o soluție pentru mine, am vrut numai să mă plâng :)

ancky spunea...

Sunt cu tine în barcă, tot din Cluj. Bine, la noi nici nu au fost deschise restaurante și teatre din toamnă sau de când, deci nici nu avem de ce ne plânge acum :)

Greta spunea...

Cred că ăsta e unul dintre aspectele care mă sperie cel mai tare: să vezi că, deși restricțiile sunt dure și lumea în general le respectă, numărul cazurilor continuă să crească... Atunci ce soluție mai există? Ok, acum avem vaccin, dar dacă nici ăsta nu va fi de-ajuns?

La noi au mai scăzut cifrele doar pentru că suntem în lockdown din decembrie, însă mi-e groază de ce se va întâmpla după ce vor fi relaxat măsurile...