duminică, 16 ianuarie 2022

Djokovic a plecat neînvins de la AO 2022

 ... după ce autoritățile australiene au tras 50 de gloanțe în pieptul lui, conform afirmațiilor lu' domnu' tac-su, care nu va înțelege niciodată ce deserviciu i-a făcut feciorului prin toate minunile pe care le-a declarat răcnit în presă și în Social Media de la începutul scandalului.

Prea multe nu mai sunt de spus. Părerea mea este că decizia de expulzare a fost corectă. Rămâne de văzut dacă va trage învățăminte din această experiență, sau se va duce și la US Open fluturând sfidător vreo scutire mâzgălită pe genunchi în spatele clasei.

Antivacciniștii sunt, bineînțeles, un spectacol în sine. Unul grotesc, dar totuși, un spectacol. Australia, unde dreptatea triumfase lunea trecută, a devenit din nou ”Australopitecia”. Nu  dezamăgesc nici la capitolul consecvență. De unde acum câteva zile se dădeau cu fundul de pământ că ”Nole are o condiție cardiacă, ăsta e secretul medical despre care nu vrea să vorbească și de aia nu se vaccinează, abuz, uaaaaa!”, astăzi au schimbat narativul: ”i-au interzis unui om perfect sănătos să joace!”.
Serios, ăștia mai știu când mint? 🙄

Și-acum, după un circ de zile întregi, care cu un minim de decență ar fi putut fi evitat, poate începe cu adevărat turneul Australian Open. Nu am favoriți; aș fi avut, dacă ar fi participat Roger Federer. 🙂 Indiferent câte titluri de Grand Slam va mai aduna, poate, Spartacus de Serbia, pentru mine Federer va rămâne cel mai mare și cel mai elegant jucător de tenis.

Pentru că tot l-am amintit pe Monsieur Roger, vă las cu un meme conceput de jupânul, care-mi împărtășește părerea în ceea ce-l privește pe elvețian. Mi l-a ”cedat” să-l pun la mine pe Facebook și, mărturisesc, a avut oarece succes. 😀


(Nu, acest meme nu înseamnă că suntem răutăcioși. Adică mă rog, poate doar un pic. A fi cu adevărat răutăcios înseamnă să le ceri antivacciniștilor să explice, cu propriile lor cuvinte, ce înseamnă delictul de opinie - acesta fiind, din perspectiva lor, motivul pentru care Djokovic a fost expulzat 🙄).

Later Edit:
S-a tot vehiculat zilele astea, evident de către antivacciniști, ideea ”fiecare are dreptul de a dispune de corpul lui”. Cum nu se poate mai adevărat. Djokovic a dispus de corpul lui. Autoritățile australiene au dispus de dreptul lor de a-l trimite acasă. Ce nu-i în regulă aici? 
 
Djokovic, după ce a încasat 50 de gloanțe

Cum, ce nu-i în regulă. Da' grea de cap mai ești, Greto. 🧐 Adică nici pân-acuma nu te-ai prins că totul e minunat până le spui orice altceva decât că au numai DREPTURI?

Niciun comentariu: