duminică, 3 martie 2013

Profunzimi dantelate


Poate că e un post despre rochii venit prea curând după alt post despre rochii, dar am dat întâmplător peste link-ul cu pricina și n-am rezistat ispitei de-a mă întreba: până la urmă, care e treaba cu Vera Wang? Am mai văzut rochii suprarealiste, create de ea, dar astea parcă le întrec pe toate. 

Cum poți prezenta chestii de felul celor de mai jos drept creații de modă? Și să ceri mii de euro pe una de-asta? Și - asta chiar că e de "Dosarele X" - să ai și cliente?

Fraților și surorilor, eu accept că, fiind totalmente profană într-ale modei, nu pricep arta și ce vrea să spună poetul (mă rog, în cazul de față creatorul de modă). Subtilități, profunzimi, viziunea artistică... da, da.  Cunoaștem.  Însă.... chiar așa? 

Las pozele să vorbească de la sine și mă abțin de la (prea multe) comentarii. 



A



Acestea sunt numai câteva exemple, dar nici celelalte nu se deosebeau prea mult. Dincolo de modelul rochiilor, remarc două aspecte: toate fetele - mirese, zice-se - sunt deprimate de parcă le-ar lua cu arcanul la oaste ca pe bădița Vasile.  Asta, una.  A doua, rochiile nu sunt puse în valoare nici de accesorii, nici de machiaj, nici de coafură. 

Acuma doar n-o fi viziunea doamnei Wang ca mireasa să fie palidă ca după o săptămână de gripă, lipsită de bijuterii ca o martoră a lui Iehova și cu părul lipit de cap ca și cum n-ar fi aflat că s-a inventat șamponul?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mie imi plac foarte foarte mult. Serios. Mi se par superbe.
Cred ca depinde de gusturi, insa mi se par unele dintre cele mai frumoase rochii pe care le am vazut.

Cris