sâmbătă, 6 aprilie 2013

Sunt un șofer extraordinar :D


Am ajuns la această concluzie după ce am citit, pe un forum german, de ce-a fost în stare o americancă. Aflându-se la Budapesta, a închiriat o mașină (Citroen C4) și a condus 220 de kilometri pe autostradă numai în viteza întâi (!!!!) pentru că, după cum a explicat ulterior, a crezut că mașina are cutie de viteze automată.

După experiența asta, motorul mașinii arăta cam așa: 



Deci, să ne înțelegem: nu pretind nicio secundă că aș avea vreo treabă cu problemele care țin de mecanică. În chestiuni de felul ăsta sunt definitiv pe dinafară. Dar, frateeee: cum să crezi că mașina e automată? Femeia n-a fost informată la închiriere? Cum păcatele mele a plecat de pe loc? Ce și-o fi închipuit că e bățul ăla din dreapta ei? Sprijinitor pentru mână? Cum de n-a asurzit de la vuietul pe care trebuie să-l fi scos motorul tot drumul?

Prin comparație eu sunt fenomenală, am zis :D

PS: povestea e discutată și dezbătută pe zeci de forumuri. Jumătate dintre comentatori opinează că e fake, cealaltă jumătate nu se miră ca americanii pot fi atât de stupizi :D Nu știu ce să mai cred.

6 comentarii:

Anonim spunea...

sunt americani care n-au vazut in viata lor batul ala din dreapta intr-o masina :D
am un exemplu concret, al unei rude din America, care a rupt efectiv batul ala la o masina inchiriata in Romania, pentru ca nu stia sa-l foloseasca.
putina lume intelege americanii. sunt o natie cu totul aparte, obisnuita sa intinda doar mana ca sa ia ceva si sa nu se oboseasca prea mult.
mie mi se pare absolut credibila povestea, fiind vorba de o persoana americana.

V.

Greta spunea...

@V., nu-mi vine să cred :)) Cum să rupi un accesoriu dintr-o mașină? Și cum să nu-ți dea prin minte că bățul ăla are și el, rolul lui? Asta cu atât mai mult cu cât și mașinile automate au un schimbător, doar că se folosește altfel decât la cele manuale.
Mulți nebuni pe lumea asta...

Acrobata spunea...

hahahah ... mi se pare usor exagerat. Eu sint convinsa ca ceva-ceva s-a intimplat, dar sa conduci 220km fara nicio apasare si sa nu-ti ti se para ceva in neregula ... asta n-am cum sa inteleg :)))
Intr-adevar, si la masinile automate exista acest "shtick" si e exact in aceeasi pozitie ca la manuala.
Oricum, sa admiram ambitia soferitei! :)))) Nu s-a lasat ea doborita cu una cu doua.
Iar americanii ca natie, n-as zice ca-s de neinteles, la fel cum romanii nu sint toti hoti sau tigani.

Greta spunea...

@Crista, șoferița e într-adevăr un exemplar aparte - și, de dragul tututor mașinilor, să sperăm că și unic :D
Cât despre problemă în sine, după cum spuneam, nici eu nu știu ce să cred - în definitiv, pentru a acționa viteza întâi trebuia să apese ambreiajul, deci măcar atunci ar fi trebuir să-i pice fisa.
Dubios :D

Anonim spunea...

Cum spuneam, masinile automate sunt diferite si nici ambreiaj nu au :D
Batul ala il au si alea cu cutie automata dar il pui intr-o anumita pozitie, de obicei spre inainte unde ai litera "D" de la drive si mergi.
Fisa nu avea cum sa-i pice pentru ca era americanca si nici prin cap nu i-a trecut ca masina nu e automata.
Celui care i-a inchiriat masina nici prin cap nu i-a trecut sa-i spuna, pentru ca masinile automate de inchiriat sunt mai rare, sau destul de putine iar el nu si-a inchipuit ca aia nu stie.
Pun pariu ca tipa n-a condus in viata ei o masina normala, adica manuala.
De fapt, o persoana care a invatat sa conduca pe o masina automata nu va putea in veci sa conduca una manuala, sau o va face destul de greu.
La noi s-a bagat acum regula ca cei care invata sa conduca pe masina automata sa nu aiba voie pe manuala.
Eu am condus toata viata masina manuala, mii de km, iar de 8 ani conduc automata. Ei, in toamna am inchiriat o masina intr-un oras din Europa. Am luat manuala pt ca era mai ieftina. Nu vreau sa-ti povestesc cate injuraturi si claxoane am luat in alea 4-5 zile, pentru ca opream motorul cand imi era lumea mai draga. Adica prin intersectii si odata chiar pe autostrada.
E foarte greu sa treci de la cutia automata la cea obisnuita.
Asa pot sa explic si situatia rudei mele din America care a reusit sa rupa batul ala din dreapta, in plin trafic si pe niste serpentine dubioase.


V.

Greta spunea...

Foarte bună și utilă explicația, V., mulțumesc! Acum pricep mai bine cum e cu diferențele între manuale și automate. La nivel teoretic știam, dar nu din experiența personală a cuiva.