miercuri, 5 iunie 2013

De ce îmi plac unele bloguri medicale


Dacă vă uitați în partea stângă la lista blogurilor mele preferate, veți remarca faptul că două dintre ele aparțin unor medici. Ambii emigrați în Germania, dar asta se trece la capitolul coincidențe. Nu pe filiera asta i-am găsit și nu de asta sunt acolo (în lista mea, that is). Dar din nouă în total, două sunt bloguri de medici și aspectul mi s-a părut oarecum inedit.

Nu mi-am dorit niciodată la modul serios să devin medic, deci nu asta este explicația pentru atracția mea față de genul ăsta de relatări. Cred însă că-mi place felul în care povestesc, amândoi. Nu (se) iau prea mult în serios și prezintă diversele experiențe întâmpinate în gărzi cu un umor pe care cred că doar un medic îl poate avea: negru, fără a fi nici pe departe cinic sau sinistru. Și mai cred că felul lor simplist și curat de-a relata urgențele medicale e de natură liniștitoare, într-un fel.

Îmi place lumea medicală, oricât de superflúu ar suna asta. Iar felul în care o prezintă ei o face cu atât mai atrăgătoare, din punctul meu de vedere. Am urmărit foarte interesată seriale cu subiect medical, am citit cărți pe temă - una din preferatele mele fiind "Doctors", de Erich Segal. Nu vă lăsați induși în eroare de faptul că e autorul romanului de la baza filmului "Love Story", romanul despre doctori n-are nimic siropos în el. E scris însă extraordinar de bine și l-am recitit până aproape l-am învățat pe de rost :D 

Prin urmare, mă declar fanul blogurilor medicale. Condiția fiind să fie scrise pentru muritorii de rând :D adică să nu abunde în informații și termeni de specialitate, pentru descifrarea cărora mi-ar trebui atlasul de anatomie.

PS: un exemplu de vorbă de duh peste care tocmai am dat și care nu putea veni decât de la un medic:
"Calea cea mai rapidă către inima unei femei este prin cateterul venos central".

Dixit! :))
 

2 comentarii:

Laura spunea...

e ok si cu blogurile astea medicale, doar ca e putin cam greu sa distingi parerea unui amator de parerea unui profesionist, ca pe net nu ii vezi halatul. Atata timp cat esti capabil sa disceri informatiile pe care le preiei de pe blogurile astea, totul e ok :D

Greta spunea...

Așa este :) Personal nu le citesc pentru informații medicale, ci pentru latura telurică, dacă pot spune așa, de multe ori amuzantă, a meseriei, pe care unii medici o descriu colorat și mucalit :)