duminică, 15 iulie 2018

Eu în 21


... de răspunsuri, într-o leapșă decoperită la Ruxandra (pe care-o citesc de ani buni și care-mi place foarte mult, apropo). Știți că-mi plac lepșele și regret că nu mai sunt la fel de frecvente acum. Prin urmare, nu puteam s-o ratez pe asta și zic să purced la treabă.

Dar înainte de asta: HAI, CROAȚIA!!! 

Acestea fiind spuse, încep.

1. Poți alege să ai o superputere, care ar fi aceea?
N-ar mai exista animale abuzate sau abandonate. Nici bătrâni singuri și cu lacrimi în ochi. 

2. Numește cinci cărți care nu ți-au plăcut. 
Toate cărțile de Sadoveanu.
”Groapa”, de Eugen Barbu. 
”Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc.
”Origini”, de Dan Brown.
”Demonii”, de Dostoievski. 

3. Ce ai dori să poți face în fiecare zi? 
Să le revăd pe mama, pe bunica...

4. Dacă ai putea să le oferi o extra-calitate părinților tăi, ce ai alege?
 Sănătate. Și nemurire.

5. Ce ai dori să se inventeze cât mai repede?
Linia telefonică spre Rai...  

6. Care e cel mai rău lucru care ți s-ar putea întâmpla?
Ceva pe care nu-l pot cuprinde cu mintea sau scrie. 

7. Nu te mai poți îngrășa de la nimic. Nici de la gogoși, nici de la maioneză, nici de cartofi prăjiți, pizza sau sucuri incerte. De la ni-mic. Dar nenorocirile sunt la fel de nocive. S-ar schimba ceva în alimentația ta?
Mi-ar plăcea să răspund, cu stoicism, că nu 😃 Dar să fim serioși, cred că aș bea în fiecare zi Dr. Pepper și cel mai probabil aș păcătui culinar în multiple alte feluri.

8. Dacă ai putea uita un lucru din trecutul tău, care ar fi acela?
 Copilăria. 

9. Ce te scoate din minți în 3 secunde?
Contrazicerile aiurea-n tramvai. Am o amică specialistă în chestia asta. Ar fi în stare să susțină  că zăpada e verde cu puchiței galbeni și dacă i s-ar atrage atenția că-i bate pe câmpi, s-ar zburătăci ”nu-mi spune așa ceva, nu sunt copil!”. Din păcate e prea bătrână ca să se mai schimbe, deci cam orice discuție cu ea mă aduce la 3 secunde. 

10. Cum te-ar descrie prietenii tăi, în 5 cuvinte? Dar tu?
Nu știu, îi las pe ei (dar lume, dacă o faceți, să nu dați tare 😃). 
Eu... aș spune că sunt muncitoare, perfecționistă, devotată, prietenoasă și pesimistă. 

11. Numește o imagine ce te-a impresionat teribil.
În general, imaginile cu animăluțe fericite, înconjurate de iubire, îndestulate și mulțumite 🙂

12. Dacă ai putea avea o zi în care ai putea face absolut orice, fără nicio pedeapsă sau consecință, ce ai face?
Aș deturna niște fonduri de la Primăria Bucureștiului și le-aș aloca altor scopuri decât statui care nu sunt nimănui de trebuință sau autobuze cumpărate la suprapreț.

13. Dacă te-ai cunoaște pentru prima dată, ce părere ai avea despre tine?
Mulți dintre cunoscuți spun că prima lor impresie a fost că eman multă siguranță de sine. La asta nu-mi vine decât să surâd amar.  Sunt oricum altfel, numai sigură pe mine nu. 

14. Peste ce nu ai putea trece, în ceea ce privește partenerul de viață?
Nu l-aș putea ierta dacă ar da în patima alcoolului sau dacă m-ar lovi. Pentru mine astea sunt singurele ”deal breakers” absolute.  Orice altceva e discutabil, interpretabil etc. 

15. Vine finalul lumii, îți poți lua la revedere de la o singură persoană, cine ar fi aceea?
Hait, iar vine sfârșitul? Parcă mai venea de vreo 4-5 ori, nu coboară la stația care trebuie sau cum :)))) 

16. Dacă ai deveni brusc bogat, ai face mâine ce ai făcut azi?
Să vedem, ce-am făcut eu azi... Am dormit până spre ora 10, am luat micul dejun, după care am citit în pat, ascultând ploaia și trăgând periodic din cafea. Deci răspunsul este DA, mâine tot asta aș face. Poimâine mai vedem. 

17. Ce te face să-ți pierzi capul?
Am îndoieli că ar exista ceva care să conducă la asta... am uitat demult cum e să dau frâu liber entuziasmului. Asta, dacă oi fi știut vreodată. 

18. Ai putea schimba un lucru la tine, care ar fi acela?
Încrederea în mine. Mi-aș injecta supradoze, nu altceva.

19. Ce ți-ar plăcea să știi să faci foarte bine?
Să pot discuta mai competent decât în prezent despre muzica clasică, marea mea pasiune 🙂

20. Vine peștișorul cu 3 dorințe, ei bine, da, chiar se întâmplă. Ce i-ai cere?
Să mi le aducă înapoi pe mama și pe bunica. 
Să-mi vindece scolioza.
Să avem suficienți bani atât pentru dorințe și mofturi proprii, cât și pentru a face mult bine celor care au nevoie.
(am cumpănit dacă să includ și ”să pot avea copii”. Apoi am realizat că nu... nu mai e pentru mine, nici de-ar deveni posibil, într-un fel miraculos. Trenul ăsta s-a dus, definitiv).

21. Ce ți-ar plăcea să fii întrebat? Și de către cine?
O parafrazez aici pe Ruxandra și spun că mi-ar plăcea să mă întrebe Zubin dacă aș vrea să bem o cafea împreună 🙂

Până să isprăvesc eu de scris, s-a terminat și meciul. Amar rezultat... și nedrept, în opinia mea. Primul gol a fost un cadou din partea arbitrului și pornind de-acolo... altfel s-au ”tăiat” cărțile, ca să zic așa. Păcat.

Revenind la subiect, sunteți liberi să preluați leapșa, ca de obicei 🙂 Și dacă răspundeți la întrebarea nr. 10, vă conjur să fiți mizericordioși 😃

6 comentarii:

Anonim spunea...

2. ”Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc???? De ce nu ti-a placut? Mie mi-a placut mult.
20. “am cumpănit dacă să includ și ”să pot avea copii”. Apoi am realizat că nu... nu mai e pentru mine, nici de-ar deveni posibil, într-un fel miraculos. Trenul ăsta s-a dus, definitiv”

Cum, chiar nu ai mai vrea daca s-ar putea? :( Eu nu mi-as putea imagina viata fara ai mei.

Greta spunea...

2. Da, despre cartea aceea e vorba... și într-adevăr, nu mi-a plăcut. De ce? Păi... mi s-a părut ca un fel de telenovelă nereușită, excesiv de siropoasă și cu personaje distribuite parcă-n roluri anapoda. Adică Oana nu e o femeie îndrăgostită, ci una cu evidente tulburări psihice, Cristian e ”too good to be true”. Povestea e dezlânată și previzibilă. Limbajul e forțat, îmi dă impresia unui pian la care se folosește excesiv pedala de volum... mult prea încărcat, nefiresc, pe alocuri caraghios și cumva sinistru chiar (adică de exemplu imaginea aia cu uterul, vaginul și sfârcurile rămase pe canapea mi-a adus aminte de serialul ”Hannibal” cu Mads Mikkelsen... unde un criminal în serie pregătea cârnați din intestinele victimelor măcelărite :))) ).
E o carte ușurică în opinia mea, gen ”Fluturi” de Irina Binder... și să ne înțelegem, eu citesc cu plăcere inclusiv literatură chick lit de tip Sophie Kinsella, dar cartea asta se vrea una ”grea”, literatură complexă, trări, zbateri, zbucium... și ce-a a ieșit e o peltea neplauzibilă, din punctul meu de vedere.

2. Știu de la 15 ani că n-o să pot. Practic, a trecut aproape un sfert de veac de când știu. Drumul spre pacea cu mine însămi a fost lung și foarte, foarte greu. Sunt alt om acum. Unul care nu se mai poate vedea în ipostaza de părinte.
În continuare îmi plac copiii, îmi iubesc foarte mult nepoțelul, dar mai mult de-atât... n-a fost să fie. Dacă ar fi fost, nici eu nu mi-aș fi imaginat viața fără ei :)
Cine știe, în altă viață poate... :) Acum, vorba americanilor, it is what it is.

Anonim spunea...

Am scris un comentariu lung si s-a dus cind am incercat sa ma loghez. Asa ca revin cu esenta - pentru scolioza cauta in zona ta fizio/kinetoterapeut care a facut cursuri pentru/de Schroth Method.
Paula.

Greta spunea...

Mii de mulțumiri, Paula! :) Nu auzisem de metoda asta până acum. Voi cerceta!

Amalia spunea...

deci nu ti-a placut Origini de Dan Brown? Eu care nu sunt fan Dan Brown nici macar nu am citit Da Vinci Code (shame on me) am dat peste carte in vacanta cand consortul o citea si am inceput sa o citesc si eu in paralel...si mi-a placut adica se citeste usor numai bine de vacanta acum de ce sa zic ca finalul nu m-a fascinat dar nah...

Amalia spunea...

Scuze de fapt cum recuperez la citit dupa vacanta am ratat articolul review al cartii....:)