marți, 29 iunie 2021

Întrebarea fiind...

... de ce blogul aici de față înregistrează un vârf de trafic pornind de la acest motor de căutare? 


Și-a venit lume, nu s-a încurcat. 

Problema rămâne în studiu 🧐

În altă ordine de idei, Germania a fost eliminată de la Campionatul European după ce-n seara asta a pierdut în optimi cu 2-0 în fața Angliei, iar eu nu mai pot cu toți ăștia care de ani de zile conjugă același verb: ”să piardă Germania, nu contează cu cine joacă, dar să piardă, să piardă, să piardă”.

(Exact, ”de ani de zile” am spus. Îi citesc pe alde respectivii de foarte mult timp, i-am văzut și-n 2014, și-n 2018). Măcar în 2014 li s-a urcat fierea-n gât, dar acum jubilează și se-ntrec în miștouri și glume glumețe 🙄

Nu reușesc să-nțeleg de unde vine ura asta contra unei echipe de fotbal. Explicația mă eludează, pur și simplu. Da, pricep că joacă ”prea tehnic” și ”nu fac show”, ăsta le e felul... dar de aici și până la a-i detesta ani la rând și-a le dori la fiecare turneu final să piardă, e cale lungă.

Și asta n-are legătură cu faptul că e vorba de țara mea adoptivă. Mi-aș pune aceeași întrebare, indiferent despre ce țară ar fi vorba. Chestia e că valul ăsta de ură e îndreptat exclusiv împotriva Germaniei.

În sfârșit, ce să mai și zici, vorba aia. O fi și ura gratuită un hobby.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ura ce isi are radacinile in frustrari adanci, neputinta, plafonare, lene, insecuritati etc. Si atunci de ce sa nu "moara si capra Neamțului", pai e drept asa?
Irina

Greta spunea...

Cam așa gândesc și eu, Irina. Adică din punctul meu de vedere, una e să nu-mi placă o echipă din cauza felului în care joacă (simulări, lipsă de fair play, intrări agresive, fragmentarea jocului șamd) și alta e să urăsc niște oameni pe care n-o să-i întâlnesc niciodată în viața asta, doar pentru că joacă sub drapelul unei anumite țări.
Adică eu consider că diferența dintre cele 2 aspecte se vede limpede.