luni, 27 decembrie 2021

2021, un an ca o clipă 🙂

Și parcă numai cât am clipit și-un an întreg s-a petrecut...

Nu-mi aduc aminte de când n-am mai avut senzația atât de acută că un an s-a scurs într-o secundă, fără să fi înțeles mare lucru din el. Este un fapt regretabil, dar deloc surprinzător, având în vedere contextul pe care-l cunoaștem cu toții. Asta nu înseamnă însă că nu mă deconcertează, totuși.

 Ce-am făcut anul ăsta, așadar?


A fost un an liniștit - poate prea liniștit, aș spune, dar inclusiv din punctul ăsta de vedere am fost norocoși. Fără concedii memorabile - am fost doar în România, cu scopul declarat de-a ne vedea părinții. Dar, și fără turbulențe de vreun fel, fapt pentru care suntem foarte recunoscători.

Eu nu prea am făcut nimic în afară de muncă. Am citit puțin, am văzut vreo 2 seriale, am scris mai puțin ca oricând în ultimii (mulți) ani - și din acest punct de vedere, îmi pare foarte rău. Dar nu m-am adunat, nu m-am regăsit... nu ca odinioară, în orice caz. Nu știu exact care a fost motivul - poate pandemia, poate volumul enorm de muncă, poate lipsa de evenimente, poate blazarea, sau poate toate astea la un loc.
Partea proastă e că n-am nicio siguranță că am depășit momentul (sau mai degrabă i-aș spune ”blocajul”).

Așadar, în cea mai mare parte a timpului am muncit. Câte 11-12 ore pe zi uneori, că doar ce să și faci în home office. Abia după ce-am revenit la birou, în august, m-am mai echilibrat oarecum în privința asta. E drept că am acumulat mult și am făcut progrese, îmi dau seama și eu; dar nu e de lăudat faptul că m-am lăsat pe planul țâșpe, doar ca să-mi mulțumesc clienții și superiorii. On the bright side, măcar nu mai trăiesc în stresul de anul trecut - deși sarcinile mele s-au complicat, dar tocmai asta m-a ajutat să dau înainte.

Aș mai nota că l-am revăzut pe Zubin, ceea ce mi-a umplut inima de bucurie. 

Ultimul, dar cu siguranță nu cel din urmă aspect - suntem sănătoși. Ne-am vaccinat, am avut grijă de noi pe cât ne-am priceput și, inclusiv cu mult noroc, am reușit să evităm carcalacul. Ne-am mai dus și pe la diverse controale preventive, toate sunt în parametri - deși m-am uitat cam cruciș când medicul ginecolog a început vreo două fraze cu ”dată fiind vârsta dumneavoastră...” 😒

Concluzionând, a fost un an banal, dar cred că a fost bine așa cum a fost, iar pentru asta, 2021, noi îți mulțumim. 🙂

2022, sper să fii bogat în experiențe frumoase și de asemenea, sper să fii anul vindecării omenirii. Te rog, fii bun cu noi... 🙂

2 comentarii:

Anonim spunea...

La Multi Ani, Greta, sa fie anul 2022 asa cum iti doresti!

Jual

Greta spunea...

Îți mulțumesc, Jual :) Să ai un 2022 frumos și generos, cu sănătate și reușite pe toate planurile. La mulți ani! :)