duminică, 12 decembrie 2021

La farmacie, ca la brutărie

După cum se vede, nu-mi iese nici în decembrie să scriu ceva mai mult, așa încât anul ăsta va fi undeva la coada clasamentului din punct de vedere al numărului de articole publicate. Nu că aș avea vreo normă, dar îmi pare rău că s-a întâmplat așa. Însă retrospectiv vorbind, nu m-am simțit în stare și cred că apăsarea asta a pandemiei a fost doar unul dintre factorii determinanți. Un alt posibil motiv ar fi că am muncit foarte mult și când ajung acasă nu mai am energie pentru aproape nimic.
(Acum că mă gândesc, habar n-am cum de eram așa în formă când lucram la fosta firmă, unde mă hinghereau cu zeci de ore suplimentare lunar, și totuși scriam mai mult. O posibilă explicație ar fi că îmbătrânesc). 

'Nfine. Că tot am vorbit despre bătrânețe, am zis să vă relatez cea mai recentă experiență a mea la farmacie, unde mă dusesem să ridic un medicament pentru jupânul, comandat pe rețetă.
Ceea ce-ar fi trebuit să dureze undeva la un minut (”Bună ziua, bună ziua, poftim țidula pe care mi-ați dat-o când am comandat, poftim medicamentul, la revedere”) s-au dovedit vreo 10 minute, de-am sunat la coafor (unde aveam programare apoi) să le spun că întârzii. Și asta nu din cauza mea, după cum veți vedea.

Nu știu dacă ați citit, sau dacă vă mai amintiți experiența mea de la brutărie descrisă acum câțiva ani; eh, cam în genul ăla a fost și asta.

Pătrund în farmacie, înaintea mea două cucoane la vreo 60 de ani, una din ele tocmai înaintase la ghișeu, cealaltă aștepta să-i vină rândul. 

- Aș dori o cremă de mâini care să fie bună și pentru corp, să conțină glicerină, dar nu și *** (nu am înțeles ce să NU conțină).
Farmacista părea cam derutată.
- Avem și creme de mâini, și de corp.
- Neiiiiin, se zburătăci respectabila, eu vreau una singură, de mâini, care să fie și pentru corp.
- Bine, zise farmacista pe un ton de ”nu te pui cu nebunii”, haideți să vedem ce avem aici...
Au urmat câteva minute bune în care amândouă au studiat etichetele diferitelor creme și cremișoare, clienta nu era mulțumită (”asta e pentru piele uscată. Eu nu am piele uscată pe corp, doar pe mâini, deci ar fi bună pentru mâini, dar prea grasă pentru corp”), întreba ce este un ingredient sau altul (”dar ceva care să nu conțină *** nu aveți?”), se declara nemulțumită de concentrația de glicerină... 😵

În final a cumpărat o cremă, dar ”nu sunt convinsă, voi vedea dacă mi se potrivește...”. Eu mă gândeam că poate ar trebui să se despoaie complet acolo, în farmacie și să se cremuiască. Să fie convinsă, nu de alta. 🙄

Am scăpat de una și speram că următoarea va fi mai aproape de normalitate.
- Bună ziua, aș dori să ridic medicamentele cutare și cutare, comandate săptămâna trecută....
Pân-aici sună bine. I se aduc medicamentele, totul în ordine, i se spune cât are de plată, hai că suntem în grafic.
- Un moment vă rog, am aici niște cupoane de la o acțiune de reduceri, vă rog să le scanați și să scădeți corespunzător.
Acum nu mai suna bine 😒.
Moșmondeau de câteva minute la cupoanele alea (biiiip, ”îmi pare rău, sistemul nu le recunoaște”, ”ba trebuie să le recunoască, uitați că scrie pe ele că se pot folosi și la farmacia dumneavoastră”, biiiip, ”îmi pare rău, tot nu le recunoaște”), când am sunat la coafor să le spun că întârzii puțin.
- Bine, a zis îmbufnată cetățeana, voi plăti prețul întreg, dar să știți că nu este corect ce faceți! Dați-mi înapoi cupoanele, o să le folosesc la un alt magazin care este inclus în campanie.
Farmacista adună cupoanele împrăștiate pe tejghea și când să i le restituie....
- Doamnă, uitați-vă aici la dată, sunt expirate de două săptămâni... de asta nu se pot folosi.
- Ah, într-adevăr? Da, aveți dreptate. Nu observasem.

Evident. Că. Nu. Observaseși. Că doar de ce-ai verifica niște cupoane pe care probabil le ai din ultima eră glaciară, înainte să te duci la farmacie cu ele și să f... ierbi (🤭) nervii tuturor?

Niciun comentariu: