luni, 11 martie 2024

Oscar 2024: de la moștofleoace și sirene eșuate la bun-gust și desăvârșită eleganță

Rochii v-am promis, rochii avem. Sau mă rog, mai mult nu avem decât avem, că pe multe dintre ele sigur noi  nu le-am fi ales.
Vă informez că mi-am adus două foarfeci, că din ce-am văzut una singură n-ar fi făcut față. Dar ca bonus, în final vă arăt ceva chiar drăguț 🙂.

Zic deci să nu mai pierdem vremea.

🙄 De ce v-ați luat, maică, plapuma cu voi?

Ariana Grande (stânga) și Keltie Knight (să mă scuze că n-am auzit pân-acum de dânsa) n-au fost la aceeași croitoreasă, dar în mod evident s-au dus cu același brief: moștofleoc în vălătuci expandați.


Bunicile lor nu le-or fi văzut când au scotocit în lada de zestre și-au ieșit din casă înveșmântate în plăpumile alea bune? Nț, nț, mă mamaie mă, tineretul din ziua de azi.

😒 Probabil nu știau cum să se evidențieze ...

... și s-au gândit că o ținută mai controversată le-ar aduce în prim-plan.
Altfel nu se explică alegerile lor, hai să spunem nu dezastruoase, dar în tot cazul neinspirate. Atât Anya Taylor-Joy cât și Emily Blunt sunt două femei frumoase și în formă, al căror corp le permite practic orice ținută. Suntem de acord în privința asta, da?

Bun, și-n cazul ăsta...


... de ce Anya pare un fel de sirenă ratată? De ce Emily Blunt a ales o rochie cu aplicații de ștrasuri în formă de, hm, chiloți?
Și să nu mai zic de mutrele gen Ioana d'Arc după 20 de ani în Tibet.

😕 Ce frumusețe. Ce dezamăgire.

Părerea mea despre Charlize Theron v-am mai spus-o: consider că este una dintre cele mai frumoase femei din lume. Chipul ei este perfect, dacă ar fi trăit în perioada Renașterii probabil ar fi fost un model permanent pentru pictorii și sculptorii reprezentativi din acele timpuri. 
Dar ce păcat de alegerile făcute pe covorul roșu.


Modelul rochiei e... straniu și nu maschează umerii lați, așa cum ar fi de dorit. Culoarea nu avantajează un ton deschis al pielii. Coafura stil a_lins-o_vițelul_pe_cap nu-i face niciun serviciu. Machiajul e nereușit. Accesoriile nu-mi plac și pace bună.
Charlize, pentru numele lui da Vinci, Michelangelo, Botticelli, Rafael și alți renascentiști care ar fi fost încântați să le fii model, schimbă-ți stiliștii și lustruiește bine toate oglinzile din casă.

💪 Din fericire pentru ele, doamnele astea au acum o decorațiune nouă de pus pe șemineu.


Că de n-ar fi plecat fiecare cu câte-un Oscar acasă (pentru cel mai bun rol secundar - Da'Vine Joy Randolph, respectiv pentru cel mai bun rol principal - Emma Stone), cred c-ar fi trecut neobservate. Da'Vine pare să se fi îmbrăcat într-un fel de neglije ultramegasupradimensionat și Emma e banală și ternă ca apa plată clocită la soare. Apropo, am mai văzut modelul ăla de rochie cu un sanchi-volan în talie și nu-mi place deloc.

😍 Hai să vedem și ceva frumos.

”Cam prea mult negru anul ăsta”, a comentat lumea și în parte are dreptate. Dar ia uitați cât de bine știu doamnele astea să se îmbrace în negru, alungându-i pe deplin banalitatea.


E greu să mă decid care dintre ele îmi place mai mult. Eva Longoria? Jamie Lee Curtis? Ori poate Margot Robbie? Greu de ales. Încă și mai greu mi-ar fi să aleg o rochie din cele trei, dacă mi s-ar oferi ocazia. Cred totuși că m-aș hotărî pentru prima, dar n-ar fi deloc o alegere ușoară. Toate trei sunt superbe, și nu mă refer doar la modelul rochiilor, ci și la coafuri și accesorii.

🤩 Cea mai reușită apariție, din punctul meu de vedere.

Nu știu cine este Zendaya. Dar ce alegere inspirată și ce splendoare de femeie.


Imprimeul e splendid, modelul este foarte avantajos pentru silueta ei fină, coafura e suficient de festivă pentru amploarea evenimentului, accesoriile se potrivesc perfect. Oare Zendaya ar fi de acord s-o consilieze pe Charlize?

Apropiindu-ne de final, am pentru voi două surprize.

Una frumoasă, mmm 🙂❤️🙂


Știți la cine m-am gândit prima dată când am văzut poza asta? Nu la James Bond, cum s-ar putea crede, ci la Petronius din ”Quo Vadis”. Căruia i se spunea ”elegantiae arbiter” și dacă ne uităm la Monsieur Federer sunt convinsă că-mi veți da dreptate...
Mirka este OK, nici prea-prea nici foarte-foarte, gulerul rochiei mi se pare o idee cam prea cuminte și școlăresc, dar per total îmi place.

❤️ Și o surpriză cum nu se poate mai simpatică în persoana lui Messi, cunoscut pentru interpretarea sa din ”Anatomy of a Fall” (film premiat cu Oscar pentru cel mai bun scenariu original).


A se remarca aplombul și solemnitaea actorului în vârstă de 7 ani, care a fost antrenat câteva luni pentru acest rol și a jucat timp de 22 de zile. Și-n caz că vă întrebați, lui Messi i s-a decernat premiul Palm Dog, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes desfășurat anul trecut. Asta ca să știm despre cine vorbim aicea 😀.


7 comentarii:

Ioana spunea...

Baaai...in afara de vreo două personaje, hai trei, restul habar nu am cine sunt. Adică eventual le-aș ști după nume, pe încă vreo două, dar nu aș ști să zic nici măcar un film in care au jucat...
Lăsând asta la o parte, sunt de acord cu tăte observațiile, doar că în cazul acelei tăntici supradimensionate, cred că indiferent ce ar fi purtat...tot aia era. Nu ai cum la asemenea număr de kilograme sa iei ceva pe tine și să arate bine, oricât s-ar minți unii...
Oricum, pentru mine, câștigătorul esteeeeeee....cățelul 😄. Bine, el ar fi câștigat și dacă nu purta nimic. Chiar nu e nici una dintre ținute ceva de care sa zic, oau...

Anonim spunea...

Salut!
Zendaya a jucat in Dune 2. Tocmai ce l-am văzut în weekend.

Mmmaria spunea...

Am zis de ieri ca nu voi intra in discutia asta si apoi din greseala am dat peste poze si nu m-am putut abtine sa nu le vad pe toate...
Dezastrul este de la an la an tot mai mare, sunt din ce in ce mai putine femei care chiar pun ceva potrivit pe ele.
Dar asta e, daca vreau ceva classy ma uit la pozele din anii 1950 si suspin, impreuna cu fie-mea care e si mai ingrozita de creatiile din prezent.
Insa ce mi se pare mie mai grav din toata treaba asta este faptul ca toate sunt tinute create de nume grele din industria modei. Cum naiba sa creezi asa balarii?
Cum sa nu spui (elegant) unei persoane ca o tinuta nu i se potriveste si cum tu, ditamai casa de moda, sa nu asiguri o consiliere decenta pentru asa ceva?

Greta spunea...

@Ioana, +1 pentru cățel! :D Adică nu, mă corectez: +100. Mai vedetă ca el n-a fost nimeni!
Într-adevăr, sunt tot mai rare ținutele decente la astfel de evenimente intens mediatizate. A luat-o lumea razna cu vălătuci, pufi, zulufi, avangardism (vorbă să fie...), cauți o rochie clasică și elegantă cu lumânarea.

@Anonim, salut și mulțumesc! :) Asta explică de ce n-o recunoscusem, ”Dune” nefiind un film în al cărui public să mă regăsesc...

@Mmmaria, exact asta nu pricep nici eu. Banii nu sunt o problemă, designerii le pun la dispoziție atâtea opțiuni, cum de nu e posibil să aleagă o ținută mai acătării?
Și da, sub pălăria originalității s-a ajuns să se creeze, dacă se poate spune așa, orice bazaconie. Și pentru fiecare bazaconie există cineva dispus s-o poarte.
Ah, când îmi amintesc de Grace Kelly sau de Julie Andrews, asta ca să nu dau decât 2 exemple care-mi vin pe loc în minte...

Adriana spunea...

Eu fac parte din publicul filmului Dune, care mi s-a parut extraordinar (mai ales partea a doua care tocmai a iesit în cinematografe). Am vazut si Oppenheimer, Anatomie d'une chute (unde a jucat Messi catelul)si The Zone of Interest, premiate cu Oscaruri. Ultimele doua au aceeasi actrita, Sandra Huller, care mi-a placut foarte mult. Dune este filmat într-un desert din Iordania cu lumini naturale, imaginile îti taie rasuflarea. De actori nu mai vorbim, de la Xavier Bardem la Charlotte Rampling, Chalamet, etc. So, never say never!

Tomata spunea...

Mai, catelul ala a furat show-ul :) Pacat ca nu i s-a acordat mai multa atentie. Acuma vreau sa vad filmul ala numai pentru el.

In rest... of... alea doua cu perinile pe ele... Doamne!
Mi-a placut mult machiajul Emmei Stone. Foarte natural si luminos.

Insa ce mi-a placut foarte mult a fost smoking-ul ala crem al lui Jimmy Kimmel. Elegant!

Greta spunea...

@Adriana, ce e drept, nu exclud surprizele - mulți ani am zis că eu n-o să citesc niciodată Harry Potter și uite ce Potterhead s-a dovedit că exista în mine :))) Așa că da, cine știe, poate într-o zi mă voi împrieteni și cu Dune. Oppenheimer e pe listă, sper să-l vedem cât de curând fiindcă sunt foarte curioasă în privința lui.

@Tomata, sunt întru totul de acord că Messi ar fi meritat mai multă atenție. E foarte simpatic și era mai elegant decât mulți dintre cei prezenți :D
Nu-l reținusem pe Jimmy Kimmel, am căutat acum imagini. Într-adevăr, a arătat foarte bine.