duminică, 12 februarie 2012

Didn't you almost have it all...?


N-am pretentia ca as scrie ceva nou, nemaivazut, nemaicitit si nemaipomenit. Nici n-ar fi posibil, avand in vedere persoana despre care e vorba.  Afara de asta, cred ca sentimentele mele nu se diferentiaza prea mult de cele ale, probabil, catorva sute de milioane de oameni din lume, care au deschis televizorul sau ziarul sau vreo pagina online in dimineata asta si au aflat despre moartea lui Whitney Houston. 

Cu toate ca mai citisem de-a lungul vremii despre problemele pe care le avea, abia astazi, cand stiu ca n-o sa mai citesc despre ea decat la trecut si n-o sa mai pot asculta nicio melodie de-a ei fara sa ma gandesc "ce voce avea" si nu "ce voce are", imi dau seama ca we saw this coming.  E un final care se putea anticipa si pe care l-au avut atatia altii inaintea ei, aproximativ in acelasi mod. Elvis Presley, Michael Jackson, Jim Morrison, Amy Winehouse sunt doar cateva precedente.  

Calea pe care o luase era una fara intoarcere.  Pentru ca, si daca nu s-ar mai fi atins de droguri si alcool tot restul vietii ei (fapt greu de crezut, cand e vorba de asemenea dependente), n-ar mai fi putut fi niciodata ce a fost. Fapt de altfel vizibil la ultimele concerte, cand prestatia ei a fost una lamentabila. Iar cand ajungi atat de sus.... caderea e cu atat mai de nesuportat. Si Whitney Houston avea un psihic fragil - asa se explica esuarea in alcool si cocaina. Cu siguranta n-ar fi suportat sa fie martora la propria decadere.
 



Nu prea mai e nimic de zis.  She almost did have it all.  Sa-i fie somnul linistit. 

4 comentarii:

Anonim spunea...

Slava Domnului, un comentariu de mult bun simt. Mi s-a facut sila de atatea comentarii de genul "nu mi-e mila deloc, un drogat mai putin pe lume, si eu am avut viata grea, da' uite ca nu m-am apucat de droguri, si-a facut-o cu mana ei, uite ce face banu' din oameni, bla bla bla".

Nimeni nu se apuca de bautura sau de droguri, de bine ce ii este in suflet sau in minte. Mai ales in vremurile de astazi (adica de ceva zeci de ani incoace), cand efectele nefaste ale dependentei de droguri si alcool sunt arhicunoscute si arhitrambitate. Banii nu aduc fericirea sufletelor sensibile.....

Eu ma intreb cat de convenabil este pentru sotul ei, faptul ca ea nu mai e? Sunt convinsa ca foarte mult nu-i incurca viata. Ba chiar deloc...

Greta spunea...

@Anonim, sunt intru totul de acord cu tine. Mi se pare oribil felul in care e judecata. Pentru ce? Ce rost (mai) are? Si de catre cine? Nimeni nu e-n masura sa judece si oricum, ce-au lasat - sau vor lasa - lumii cei care o barfesc post mortem? In ce calitate o acuza?
E, cum am zis, oribil. Tot ceea ce ne ramane de facut e s-o ascultam in continuare si sa-i dorim sa-si fi gasit linistea.

Cat despre sotul ei... un ipocrit. Dupa ce i-a facut viata un iad, acum varsa lacrimi de crocodil...

Fumatorul Vesel spunea...

Corect, what it was will never be, may she rest in peace..

Greta spunea...

@Fumatorul Vesel, true... and may we learn to let her rest. Ceea ce, judecand dupa ce scrie presa americana, inca nu pare sa fie cazul..