duminică, 24 martie 2013

Bookmarks la raport! :)


Ideea acestui post a răsărit mai adineauri, când mi-am revizuit puțin paginile aflate în Bookmarks. Unele dintre ele nu mai erau de actualitate - în sensul că nu mai prezentau interes pentru mine - așa că le-am șters. Altele vor expira în curând (cum ar fi, de exemplu, niște filmulețe nostime pe care vreau să le arăt și altora, dar de care nu voi mai avea nevoie de îndată ce voi fi făcut asta), iar la câteva dintre ele nu am intenția să renunț. 

Respectând aceste criterii de clasificare, am așa:

Pagini pe care o să le șterg din Bookmarks, cândva în viitorul apropiat:

- http://www.how-to-write-a-book-now.com/ - mda, bine, știu, destul de lame din partea mea să citesc pe net despre cum se scrie o carte. Dar în definitiv, nicio sursă de informare n-ar trebui neglijată înainte de-a o evalua. Ei bine, sursa asta promitea foarte mult, însă informațiile sunt redundante, repetate în exprimări diferite și, în fapt, banale. Nu există niciun manual care să te învețe să scrii o carte, singurul mod de-a o face este să te-apuci de lucru. În definitiv, cred că asta e singura idee valabilă de pe site-ul ăla:  "The only way to write a book is to start writing now".

- http://www.reddit.com/r/AskReddit/ - am crezut, în mod eronat, că pe acest site voi putea găsi niște eventuale idei pentru articole, atunci când muza e in silentio stampa. Dar mi-am dat seama că nu se pune problema; întrebările sunt interesante, dar prea puține dintre ele se pot concretiza într-un articol. 

- http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/topul-regretelor-50-ani-trebui-faci-nu-remuscari-1_512b6da400f5182b85a0a3b7/index.html - am păstrat acest link pentru că, într-adevăr, mi-a dat o idee despre un articol. E vorba despre o problemă destul de controversată, despre care intenționez să scriu zilele acestea. După aceea voi șterge link-ul, nu-mi va mai fi de trebuință.

- http://www.frag-mutti.de/ - versiunea germană pentru bunica știe tot. Felurite tips and tricks, cu siguranță utile în gospodărie, dar de care nu pot spune că am cine-știe-ce nevoie.  Am ajuns pe site căutând o soluție pentru îndepărtarea unei pete de cafea de pe covor, după ce apa rece și soluțiile de curățat s-uu dovedit neputincioase.  

Pagini la care nu intenționez să renunț:

-  http://www.zubinmehta.net/2.0.html - cred că motivul este evident :) În afară de această pagină, mai am în Bookmarks vreo paisprezece link-uri Youtube cu felurite concerte și interviuri, având același protagonist. Desigur, nici la ele nu renunț :)

- http://www.dict.cc/ - un excelent dicționar german-englez, foarte util când citesc diverse articole pe net. 

- http://phys.org/ - cele mai importante descoperiri și noutăți în domeniul științific, actualizat permanent. N-am mereu răbdare să citesc, dar când simt nevoia să devin mai informată și mai cultă :P, site-ul e de real folos. 

-  http://www.mphil.de/en.html - o poartă spre o lume pe care o iubesc :)

-  http://www.wienerphilharmoniker.at/ - a se revedea explicația de la site-ul precedent :)

- http://www.astrologyzone.com/ - oh well, aici m-ați prins: îmi consult horoscopul lunar. Nu mai frecvent de-atât și nu din mai multe surse, ci numai de la Susan :D Nu că ar avea ea mereu dreptate, dar de vreo câteva ori s-au adeverit predicțiile ei la marele fix. E optimistă și mă amuză exprimarea gen "this month you will be a real star, dear Gemini!" :)) Chiar dacă nu se adeverește întotdeauna - nici n-ar avea cum - e foarte bun pentru starea de spirit :D

Bookmarks-ul vostru cum arată? Poate ne inspirăm unii de la alții, cine știe :)

6 comentarii:

thea spunea...

Pai la mine gasesti: vreo 20 de bloguri, vreo 30 de retete culinare - mai toate incercate - pe care intentionez de vreo 3 ani sa le transcriu undeva, cateva linkuri de ziare - la gramada: romanesti, englezesti si olandeze si un folder cu tot felul de linkuri amestecate: haine, carti, muzica... Ar trebui sa fac curat acolo :)

Greta spunea...

@Thea :)) Rețete culinare au fost și la mine, doar că le-am șters după ce le-am încercat - problema fiind că nu apucasem să le învăț pe de rost și n-am mai avut chef să le caut după :D

Unknown spunea...

Book-markul meu conţine cam aşa:
1. Un blog de etichetă şi bune maniere
2. O pagină de administrare a unui site de-al lui Adi
3. Un site cu jocuri pentru copii
4. Şase site-uri ale unor firme de proiectare din oraş
5. O pagină cu STAS-uri necesare în profesia mea
6. Un site al unei firme unde vreau să-mi trimit un CV
7. Un blog al unui caz umanitar
Şi cam atât. Nu de alta, dar mi-am făcut curat recent pe-acolo:))

Greta spunea...

Foarte ordonată ești, Ale :) Interesantă ideea blogului de bune maniere, am să caut și eu.

Carmen spunea...

Unul singur am: Live Axis...mai exact, camerele de supraveghere de la joaba:))
Nu obisnuiesc sa pastrez nimic in rasnita. Nimic, nimicuta! Pozele le tin pe memory stick-uri, documentele la fel, o data la doua saptamani, bag un Glary sa-mi curete ultimele chestiuni folosite si asta e :D Paranoia, curata si totala!

Greta spunea...

@Carmen, nu poci pentru ca să cred :D Unul singur? Și acel unul singur = camerele de supraveghere?
Peste poate! Nu știu unde o să ajungă lumea asta :D