joi, 7 ianuarie 2021

Salată de weekend (41)

Prima salată pe anul ăsta, ca să ne detoxifiem de cele multe (sute de) mii de calorii exterminate în perioada sărbătorilor. Adică nu știu voi, dar eu nu pot spune că mi-am luat seama. Și având în vedere că lockdown-ul s-a prelungit până pe 31 ianuarie, cred că mă-ndrept vertiginos spre asta: 


1) Apropo de lockdown, portretul de mai sus e incomplet. Îi lipsesc pletele gen Rapunzel în mizerie, pe care e posibil să le am când se va termina cu nebunia asta și se vor redeschide saloanele de coafură. Mărturisesc faptul că de data asta chiar m-am enervat și mă simt din ce în ce mai copleșită de situație. Dar nu e ca și cum părerea mea ar fi relevantă.

2) Pe Facebook, problema vaccinului continuă să fie disecată cu aprindere. Nu mă amestec în discuții, pentru că nu aș avea răbdare și probabil aș trăsni cu diplomația de pereți de-aș sfărâma-o într-o sută de bucăți, uite-așa 🤬
Cu toate că nu e mereu ușor să mă abțin. De exemplu, când văd câte-o nestemată de-asta...
”În primul rând nu am încredere că este într-adevăr un vaccin, am o suspiciune că este vorba despre altceva la mijloc”.
E limpede, ce mai tura-vura. Doamna nu are ”încredere”, în schimb are ”o suspiciune”. Cu mare plăcere i-aș recomanda ce să facă dânsa cu suspiciunea aia. 

3) Cu siguranță sunteți la curent cu evenimentele din ultimele 24 de ore din Statele Unite, unde un grup de protestatari, susținători ai lui Trump, au forțat intrarea în Capitoliu în ceea ce multă lume a descris ca fiind o tentativă de lovitură de stat. Ca mai toți oamenii, și eu am fost șocată de proporțiile evenimentului și de felul în care Trump a alimentat conflictul (pe care ar fi trebuit de fapt să-l aplaneze). Într-o discuție, mi-am adus tangențial aminte de reality show-ul ”The Apprentice”, care mie mi-a plăcut foarte mult și despre care de altfel am povestit acum câțiva ani și aici pe blog.
Ce mai freamăt, ce mai zbucium.... Au dat buzna oamenii subțiri și culți să spună că vaaai, ei și-au dat seama chiar de la acea emisiune ce fel de om e Trump și ei au realizat și ei au înțeles și lor nu le-a plăcut niciodată și ei nu citesc decât Schopenhauer și Heidegger cu peronul pe partea dreaptă (ultima e de la mine 🙄).
Mă obosește elitismul ăsta, vă spun. Poftim, eu nu mi-am dat seama, nefăcând parte din elită. Asta e, îmi recunosc ignoranța. Oricum însă, emisiunea aia nu a fost numai despre Trump. Nici pe departe. Cine nu l-a văzut decât pe el (care, procentual vorbind, a apărut cam în 25% din timp) nu a priceput nimic din emisiune. Mda, așa se-ntâmplă când conspectezi Schopenhauer.

Cu asta, putem spune că s-a încheiat prima săptămână din an. Mai sunt 51 🧐

Niciun comentariu: