joi, 13 septembrie 2012

"Suits" (2011) sau adrenalina high class


Probabil un post despre filme care vine prea curand dupa un alt post despre filme, insa imi doream oricum sa scriu despre Harvey Specter & Company si-apoi, imi face placere sa popularizez un serial care, fara a avea musai pretentii de capodopera a genului, este extraordinar de bine facut. Si caruia o sa-i duc dorul pana in ianuarie, dupa care va trebui sa ma multumesc cu un episod pe saptamana. 


Asadar, "Suits". Un cuvant care se poate traduce in mai multe feluri: la fel de bine poate insemna "procese", "reclamatii" sau "costume". Fiecare dintre aceste variante s-ar potrivi si interpretarea e la libera alegere a fiecaruia. Personal, cel mai mult imi place ultima pentru ca, dupa parerea mea, face referire directa la ceea ce cred ca este una dintre insusirile de baza ale acestui film: rafinamentul.

Harvey Specter (Gabriel Macht) este partener senior la o firma de avocatura de pe Wall Street. Impreuna cu asociatul sau, Mike Ross (Patrick J. Adams) solutioneaza diverse cazuri mai mult sau mai putin complexe, neuitand sa-si pazeasca spatele de Louis Litt (Rick Hoffman), colegul lor - un avocat bun, dar fara acel quelque chose care sa-l faca stralucit, frustrat, intrigant si tiranic. Tabloul scortos oferit de barbatii care defileaza pe coridoare in costumele lor de mii de dolari este condimentat de prezenta unor doamne elegante, distinse si foarte bune profesioniste. Jessica Pearson (managing partner, interpretata de Gina Torres), Donna (secretara lui Harvey) sau Rachel (asistent juridic) constituie niste aparitii invioratoare in peisajul sobru al costumelor de culoare inchisa.

Filmul e foarte inteligent si vi-l recomand din rasputeri.. Actiunea este antrenanta, intriga e bine construita, nu lipseste contrastul good boys - bad boys, suspansul e bine dozat, umorul si replicile spirituale (gen "get your skinny tie out of my face") sunt caracteristice. Motiv pentru care-i prevad serialului (care, intr-o multime de privinte, imi aminteste de "Dr. House") viata indelungata, concretizata in vreo 7-8 sezoane. Sper sa nu ma dovedesc a fi un fals profet :D

Prin urmare, se numeste ca am ramas in pana de seriale (iar). Probabil o sa ne-apucam de "Wire" si "Life of Mars", printre picaturi de "Dexter" (al carui nou sezon incepe pe 30 septembrie), din ianuarie intalnire saptamanala cu Harvey si, probabil din aprilie, cu Walt si Jesse in ultimele episoade din "Breaking Bad".

4 comentarii:

Anonim spunea...

M-ai facut curioasa cu "Suits". Tot eram in aceasi pana de seriale... Deci plecaciune pentru recomandare.
In aceeasi idee de pana, daca ti-a placut "Lie to Me", poti incerca "The Mentalist". O idee asemanatoare, dezvoltata pe alta directie. Mie mi-a placut cel putin la fel de mult.
Ah, si am o mare slabiciune pentru "Spooks" (sau "MI-5"), desi initial, tot auzind de el, ma intrebam ce poate fi asa interesant la un serial cu spioni. M-a prins de la primul episod suficient de rau incat sa nu-l mai pot lasa.
Rox

Greta spunea...

@Vizionare placuta, Rox! Sunt - cum altfel? - extrem de curioasa cum ti se va parea. Am mai molipsit pe cativa si oamenii sunt deja marcati: jelim impreuna ca avem de asteptat pana in ianuarie :))

De "Mentalist" parca am mai vorbit noi, chiar o sa-l incerc. "Lie to Me" mi-a placut foarte mult pana in sezonul al treilea, cand s-a fasait masiv si-a dat chix cu scartait de frane...
Punem si "Spooks" pe lista. Saru'mana de recomandari! :)

Anonim spunea...

L-am terminaaaaaaat :(((((((
Te astept maine cu impresii, dar sa stii ca sunt sub imperiul emotiilor, sa ai o cutie de Cleenex la indemana, in caz ca nu ma tin baierele glandelor lacrimare!
O, vai de viata mea, ce mai tristete!

Greta spunea...

@Anonim (Carmen, care-ai uitat sa te semnezi :D), nu mai jeli, ca trec lunile mintenas. Drept, nici din ianuarie nu va fi cu mult mai bine - adio maraton Suits, va trebui oricum sa ne multumim cu un episod pe saptamana. Ceea ce-i destul de trist.

Consoleaza-te cu Walt si Jesse, la cate nefacute comit ei o sa uiti o vreme de simpaticul Harvey :D