miercuri, 11 decembrie 2013

11.12.13 and a little magic :)


Ziua de astăzi este, din punct de vedere numerologic, una deosebită. 

11.12.2013. Se pare că următoarea zi în această configuraţie va fi peste 90 de ani. Am serioase dubii că o mai apuc :))

Nu m-am gândit la cifrele zilei până n-am citit pe net. Când am ajuns acasă de la serviciu, pe măsuţa din dormitor mă aştepta o crăciuniţă :) Cea pe care mi-o doream de multă vreme şi pe care nu credeam c-o voi avea nici de Crăciunul ăsta. 


Sometimes it's magic :)

În altă ordine de idei, dacă aveţi sau aţi avut crăciuniţe, v-aş fi recunoscătoare pentru orice sfat legat de întreţinerea lor. Am citit că-i place lumina, ceea ce e o problemă - în dormitor am caloriferul exact sub fereastră (şi numai pârjol nu-i trebuie), în sufragerie am jaluzele metalice - deci lumină ioc, prin urmare mai rămâne bucătăria - de unde va trebui s-o mut periodic, atunci când meşterim ceva ce necesită fierbere sau cuptor. Şi am mai citit că nici mutatul nu-i face bine.

E tare frumoasă, nu mă satur să mă uit la ea, sper s-o am cât mai multă vreme... deci dacă aveţi recomandări, please do :)

4 comentarii:

thea spunea...

O singura data am avut craciunita si n-am stiut s-o ingrijesc :(. A chelit sedtul de repede si nu si-a mai revenit. Era lumina unde o tineam, dar era si cald...

Referitor la data zilei de ieri, undeva printr-un oras din apropiere, 10 cupluri au fost casatorite simultan la ora 2 si un sfert, astfel incat a reiesit ca s-au casatorit pe 11.12.13.14.15 :)

Greta spunea...

Da, am mai întrebat şi mai mulţi mi-au zis că e problematic cu crăciuniţa, în sensul că, deşi teoretic e nepretenţioasă şi simplu de îngrijit, e totuşi foarte sensibilă. O să încerc s-o dădăcesc cât mai bine, poate am noroc.

În altă ordine de idei, foarte fain ce-mi spui legat de 11.12.13.14.15 :)))

Anonim spunea...

Nu stiu de ce-i ziceti "craciunita" acestei plante!! Este de fapt "Steaua Craciunului" pentru ca are frunzele asezate in forma de stea, care se coloreaza (in rosu, galben...) in preajma Craciunului. Sau, in termeni stiintifici, Poinsettia.
Craciunita este cu totul alta floare si anume asta:
http://www.gradinamea.ro/Schlumbergera_3041_539_1.html
si ii spune asa pentru ca infloreste in preajam Craciunului.
In alta ordine de idei, Steaua Craciunului nu suporta temperaturi mari, mai ales iarna. Cel mult 15 grade sunt suficiente. Ii place lumina, dar nu suporta soarele si nu vrea prea multa apa. Pamantul trebuie sa fie mereu umed, dar nu in exces si in niciun caz sa nu-i stea apa in farfurie.Daca poti sa o asezi undeva spre apus sau spre sud. Lumina nu inseamna neaparat soare pentru plante. Si, dupa ce te hotarasti in ce loc sa o asezi, in niciun caz n-o mai muta, pentru ca o sa ramana fara frunze.
V.

Greta spunea...

V., eram în eroare în ce priveşte Steaua Crăciunului :) Mulţumesc mult pentru lămurire şi sfaturi! :)