luni, 19 decembrie 2016

Of, 2016, of....


.... și iar of....

N-aș fi crezut asta, dar în anumite privințe te-ai dovedit mai greu chiar și decât 2015. Ai fost în mare parte lipsit de strălucire, mohorât, marcat de stres, de multe momente de panică, de frici și de noduri în gât. Nu am detaliat pe blog, dar am trecut inclusiv prin perioade de tensiune chiar foarte puternică și la momentul respectiv m-am întrebat la modul serios dacă voi rămâne cu mințile întregi. Până la dovada contrarie, sunt toate la locul lor (mințile, zic).

Cu excepția unei excursii de trei zile la Frankfurt, n-am călătorit nicăieri (România nu se pune pentru mine ca destinație turistică). Pe Zubin l-am văzut doar într-un singur concert. Mă rog, pentru asta nu pot învinui pe nimeni (eventual doar pe cei care-au alcătuit calendarele sezonului), fiindcă n-a avut concerte nici la Berlin, nici la München (afară de unul singur, la care-am fost). Iar la Viena, Roma, Tokyo sau Mumbai nu-mi permit să mă duc exclusiv pentru concerte. Nici măcar pentru ale lui :D

Am citit puțin, m-am plimbat (și mai) puțin, în schimb am muncit mult. Atât de mult, încât prin primăvară era să mă predau cu tot cu baricadă în fața a ceea ce-am crezut că e un (început de) sindrom Burnout. Retrospectiv concluzionez că n-a fost asta, fiindcă mi-am revenit destul de repede.

2016, îmi voi aminti de tine în principal sub două aspecte. Ești anul în care a murit bunica mea, dar slavă Domnului, nu înainte ca eu să-i fi spus că o iubesc. Și de asemenea, ești anul în care am devenit cetățean german.

În rest, din foarte multe puncte de vedere aș vrea să te uit. Chiar sunt dezamăgită, să știi. În zodiacul chinezesc ai fost anul meu, dar... vezi și tu cum arată bilanțul. Mă rog, nici precedentul an al Maimuței (2004) nu a fost deloc, dar deloc grozav.

2017 vine cu promisiuni mari. Sper, mă rog din tot sufletul să și le țină. 

Cu bine, 2016. Nu m-am supărat pe tine, așa a fost să fii.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Iti doresc un an 2017 asa cum ti-l doresti si tu!
Cris

Adela Tarpan spunea...

Am citit postul cu bunica ta si am tras un plans serios. Ma gandeam la a mea. Mai ales ca tre sa plecam in vacanta si la cea de acum un an am primit vestea ca bunica era iar in spital. Al treilea ACV. Si in mod sigur ultimul pe care il mai poate suporta...Sper sa treaca cat mai mult timp fara vesti de genul asta. Insa...Asta ser eu de la 2017.

Iar tie iti doresc sa iti aduca 2017 tot ceea ce 2016 nu a vrut si inca mult pe deasupra.

thea spunea...

Draga mea, iti doresc un 2017 bun si bland! Si sanatate multa!
Si sarbatori frumoase! :)

o femeie spunea...

iti doresc un 2017 mai linistit si cu mai mult timp pt tine!


Anonim spunea...

ti-am descoperit de curand blogul si modul de a scrie e pe gustul meu. nici aici 2016 nu a adus pre multe din ce speram dar hei, mergem inainte. ciudat e ca ai publicat acest post taman in ziua in care imi serbam niste ani si trageam linie ca si tine :) capul sus sunt convins ca 2017 va aduce mult mai multe. doar sa avem timp fizic sa le imbratisam.
sa aveti parte de sarbatori linistite, mai ales cu toata nebunia de pe la voi.
Z.

Greta spunea...

Săru'mâna, așa de mult și de puternic îmi doresc un an mai bun...

Greta spunea...

Adela, mulțumesc din tot sufletul. Îți doresc un 2017 bun și îngăduitor, care să-i păstreze pe toți cei pe care-i iubești alături de tine. Ai încredere! :)

Greta spunea...

Mulțumesc, right back at you! :)

Greta spunea...

Of, că bine zici :) Am mare nevoie de liniște și de un pic mai mult timp pentru mine...

Greta spunea...

Bine-ai venit, Z., mă bucur mult că ești aici :)
Da, să mergem înainte, ai dreptate. Doar că eu mă-ntreb uneori unde e ”înainte” ăsta...