luni, 26 aprilie 2021

Oscar 2021: urâțenii, ciudățenii, jumuleli și vălătuci

Ediția de anul acesta a Premiilor Oscar are toate șansele să rămână în amintire nu numai prin contextul ciudat al pandemiei, ci și prin faptul că a strâns la un loc probabil cele mai multe ținute în cel mai bun caz ciudate - asta dacă nu sunt atât de urâte, încât să te afumi să-ți treacă de sperietură. 

Pentru prima dată, n-am văzut niciuna care să-mi placă și despre care să pot spune că este cu adevărat reușită. Cel mult am găsit unele care sunt, să zicem... pasabile. Dar nu mai mult de-atât.

Așadar, pe cai. Probabil o să am nevoie de 2 foarfeci.

Laura Dern a capturat o lebădă și-a jumulit-o cu strășnicie.

Măcar o să rămână de neuitat, dar nu în felul în care și-ar fi dorit. Unii speculează că e lebăda care a evadat, după 20 de ani, de la Björk (vă mai amintiți de celebra dezastruoasa ei rochie din 2001?). 
 
Halle Berry și-a făcut o fleașcă dintr-o perdea. 
 
Nici tunsoarea ”castron” n-o prinde bine deloc. Când îmi aduc aminte ce splendid arăta la Oscarurile din 2002, ce rochie inedită, superbă și îndrăzneață alesese atunci (dacă vreți să vă reîmprospătați memoria, iată aici), parcă-mi vine numai a cânta ”supărarea când îmi vineeee/ dau cu foarfeca pe tineeee / of of, măi măi”. 🙄
 
Bianca Oana are scuza de-a nu fi obișnuită cu amploarea unui asemenea eveniment. 

In all fairness, ținuta asta nu s-ar fi pretat nici la festivalul Guvidul de Aur. Oare să nu se fi găsit niciun creator român în măsură să-i conceapă o ținută adecvată celui mai mare eveniment cinematografic al anului?
 
N-ar fi fost rea alegerea lui Reese Witherspoon, dar cele două nuanțe de roșu strică, iar decolteul e pur și simplu inestetic. 
 
Curelușa din talie este fix nuca-n perete atunci când vorbim de o ținută de seară. Și-n altă ordine de idei, dacă m-aș duce la Oscar, eu una mi-aș vopsi rădăcinile 😒

Am fost aproape șocată s-o văd pe Vanessa Kirby. O știam din ”The Crown”, unde a interpretat-o pe Margaret în primele două sezoane și trebuie să mă credeți pe cuvânt că este o frumusețe de femeie. Zic ”să mă credeți pe cuvânt”, fiindcă la cum s-a înfățișat pe covorul roșu....

Nici nu știu de unde să-ncep. Rochia e urâtă. Coafura e îngrozitoare. Machiajul e sinistru. Aproape aș spune că e mai bine că n-a câștigat. Nu cu înfățișarea asta cred că și-ar fi dorit să intre în istoria cinematografiei mondiale.

Draga mea Olivia Colman a fost una dintre aparițiile agreabile. Nimic extraordinar, deși, vorba unei prietene - rochia asta ar fi arătat mult mai bine fără mâneci. 

Nici lungimea nu e ideală - cred că mai degrabă ar fi trebuit să fie până-n pământ - dar în comparație cu fosta ei colegă de mai sus, e absolut ok.

O suspectez pe Zendaya că mi-a furat foarfeca și-a abuzat-o.

Bag seama că e o tendință nouă: să-ți expui stomacul (am văzut ceva asemănător la mai multe doamne). Dacă acum câțiva ani era modern să apari cu un decolteu până la buric, acum buricul pare să fi devenit timid și nu-l mai arată aproape nimeni. În schimb, cu stomacul la înaintare. 

Andra Day pesemne că n-a mai mai avut bani de material. 

Dacă făcea o mișcare mai bruscă, rămânea în și-anume posteriorul gol. Bine că n-a câștigat. Mai știi ce accidente se puteau petrece când ar fi urcat pe scenă...

Știați că Elsa a ieșit la pensie? Dacă nu, vă spune Regina King:
 
Rochia asta era cât pe-aici să fie una chiar reușită. Dar nu cu mânecile alea ”fluturânde”.

Angela Bassett s-a învălătucit (constat că se perpetuează tendința de la Globurile de Aur, când de asemenea se înghesuiau vălătucii pe covorul roșu).
 
Asta e una dintre ținutele ovaționate, apropo. Mie nu-mi place. Sau te pomenești că mânecile alea or fi strategice, reprezentând de fapt o metodă de păstrare a distanței sociale 🤔

De Glenn Close nici nu-mi mai vine să spun nimic. Probabil știa că nu va câștiga, altminteri nu îmi explic alegerea nefericită.

A opta nominalizare și tot n-a fost să fie. Păcat.

Nu știu cine e doamna de mai jos, dar cu siguranță a dat o spargere la spălătoriile de mașini, de unde-a furat toate periile.

Dacă stau și mă uit, concluzionez că partea de jos a rochiei poate fi asemănată și cu un abajur dubios.

Marlee Matlin arată cumsecade, chiar aproape de foarte bine, aș zice. 

Personal nu sunt fanul mânecilor care mătură podeaua, dar în comparație cu exemplele de mai sus, doamna e un luceafăr. Măcar e-n rochie de seară, nu în perdea cu vălătuci.

Amanda Seyfried
trece și ea clasa, deși în ansamblu tot de-o perdea îmi amintește. Nici după chestiile de pe bust nu mă dau în vânt 😏

Nuanța rujului e absolut nepotrivită, în sensul că nu se asortează deloc ținutei. În tot cazul, e o alegere mai bună decât a Vanessei Kirby...

V-am lăsat-o la sfârșit pe mireasa lui Dracula. Și zic asta nu atât din cauza rochiei, cu toate că ținuta aleasă de Celeste Waite e una destul de... gotică. 

Detaliul cel mai creepy este însă clutch-ul. Voilà de vedeți și voi... 

Nu-mi pot imagina de ce-ar concepe cineva acest model. Și cu-atât mai puțin înțeleg de ce-ai alege o inimă reprodusă corect din punct de vedere anatomic, pentru a defila cu ea pe covorul roșu. 

Gata, s-au tocit bietele mele foarfeci. Mai rău ca anul ăsta n-a fost niciodată. Nu știu ce s-a întâmplat cu toți creatorii de modă. Cel mai probabil, așa cum a spus prietena mea, au stat cu toții numai în casă și-au contemplat excesiv perdelele.

2 comentarii:

Anonim spunea...

M-a impresionat Chloe Zhao si tinuta ei simpla si sobra, in contrast cu toate celelalte aparitii.
Irina

Greta spunea...

:) Nu pot spune că mi-a plăcut ținuta, dar am un imens respect pentru realizarea ei :)