marți, 6 decembrie 2022

Recunoștință

Astăzi, de Moș Nicolae, simt doar recunoștință. Trag aer adânc în piept și simt un prea-plin de gratitudine pentru care mulțumesc Cerului. 

Am atât de multe pentru care să fiu recunoscătoare.

Pentru că azi dimineață amândoi am găsit ceva în ghete. Turned out că fiecăruia dintre noi i-a plăcut foarte mult ce-a găsit.
Pentru că ne-am împodobit căsuța de sărbătoare.
Pentru că exact acum, când scriu, omul meu studiază la pian piesele ”Perfect Day”, ”Spending My Time” și ”Vulnerable”, ale celor de la Roxette. După mai bine de 17 ani de când suntem împreună, continuă să-mi umple sufletul de bucurie să-l ascult, indiferent ce ar interpreta.
Pentru brăduțul nostru, același de 13 ani and counting, căruia în ianuarie i-am spus ”ne vedem la Crăciunul viitor” și pe care l-am salutat cu ”bine te-am regăsit!” când l-am despachetat sâmbătă.

Cu mâna pe inimă o spun: ne e foarte drag brăduțul nostru și nu l-am înlocui cu niciun altul. An de an pierde câteva ”ace”, dar tot bogat se păstrează și-l regăsim de fiecare dată cu aceeași bucurie. Anul trecut am cumpărat un set nou de globuri aurii (”să-i luăm ceva nou”, am zis 🙂❤️🎄) și tare mult înseamnă pentru noi să-l avem de atâta vreme. Ne-a făcut Crăciunurile mai frumoase în anii când ne era mai greu și e cu atât mai frumos faptul că e cu noi și acum, când ne-am mai liniștit și stabilizat întrucâtva.

Facebook-ul e tot mai plin de imagini cu brazi somptuoși, monumentali, absolut impresionanți din punct de vedere vizual. Nu l-aș da pe al nostru nici pe zece dintre ei. Sunt extraordinari, “dau bine” în poze, dar parcă le lipsește sufletul.
Brăduțul nostru e parte din povestea noastră și e tot o dragoste.

Și mai presus de toate acestea, sunt recunoscătoare pentru omul meu.

Nu fac bilanțul încă, dar anul ăsta nu a fost deloc unul ușor, pentru niciunul dintre noi. Tot ceea ce contează însă este că suntem.
Omul meu, rostul și sensul meu și singurul datorită căruia simt că viața merită trăită, e aici și e bine. Și mi-e sufletul plin de recunoștință.

Îmi ridic ochii spre cer. Mulțumesc... 🙏

Niciun comentariu: